Vragen? Wij helpen je graag!   085 - 4017 811   -   info@meubelboer.nl

Blog & Nieuws

 • Verschil tussen hoekbank of loungebank: hoe zat het ook al weer?

  Ben je op zoek naar een nieuwe goedkope bank en kom je steeds de termen hoekbank en loungebank tegen? Vraag je je dan ook af wat nu precies het verschil is? Lees dan snel verder!

  Bank of bankstel?

  Voordat we verder gaan moeten we eerst even dit verschil ophelderen. “Zit er verschil tussen dan?”, hoor ik je denken! Het antwoord is: ja, technisch gezien wel. Een bank is een zitbank voor bijvoorbeeld 2 of 3 personen, terwijl een bankstel een combinatie van meestal twee zitbanken is. Een bankstel is dus een zithoek, bestaande uit meerdere zitbanken die bij elkaar passen. Soms hoort daar nog een fauteuil in dezelfde stijl bij.

  Toch wordt dit onderscheid lang niet door iedereen gemaakt en herkend. Veel websites hebben het over bankstellen terwijl het feitelijk over banken gaat en veel mensen zijn op zoek naar een 2-zits bankstel, waar ze dan eigenlijk een 2-zits bank bedoelen.

  Ook Meubelboer.nl onderstreept dit vage onderscheid en kiest ervoor om inderdaad geen onderscheid tussen beide termen te gebruiken!

  Hoekbanken of toch loungebanken

  Een hoekbank is een bank met.. een hoek erin. Tja, dat had je zelf ook wel kunnen bedenken! Maar een loungebank heeft toch ook altijd een ‘hoek’? Het verschil is dat een hoekbank een bank is bestaande uit twee zijden met aan elke zijde een rugleuning.

  Een loungebank daarentegen heeft maar aan één zijde een rugleuning. Het loungedeel heeft geen rugleuning en is dus echt bedoeld om op te loungen, voor de voeten dus! Even rechtop of voorovergebogen op dit deel kan natuurlijk altijd, maar achterover hangend tegen een lening is niet mogelijk. Een plaatje is het meest duidelijk:

  Grijze-hoekbank-stevig De Napoli hoekbank in antraciet is een typische hoekbank: aan beide zijden zit een rugleuning en de bank heeft twee armleuningen die loodrecht op elkaar staan.
  grijze-loungebank De grijze loungebank Bordeaux is een loungebank: maar aan één kant zitten rugkussens en de armleuningen zijn evenwijdig.

   Hybride vormen

  Tot slot heb je natuurlijk nog allemaal hybride vormen. Zo heb je hoekbanken met een loungegedeelte. Dit soort banken hebben dus aan twee zijden rugkussens, maar hebben ook nog een loungedeel. Onze Sevilla hoekbank/loungebank is daar een goed voorbeeld van!

  U-banken zijn hoekbanken met maar liefst drie zijden. Dit kunnen twee kanten met rugkussens zijn en een loungedeel (Hallo U-bank in grijs Barcelona!) of dat kan een U-bank maar aan drie zijden rugkussens zijn!

 • De drie meest verkochte zitbanken in 2015

  2015 ligt inmiddels al weer een klein maandje achter ons en dat leek ons een mooi moment om eens te kijken welke banken er bij onze klanten in de smaak vielen in het afgelopen jaar. Meubelboer.nl probeert uiteraard louter banken aan te beiden waar onze klanten op zitten te wachten, maar het ene model is natuurlijk meer in trek dan de ander. En of dat nu aan de prijs, kleur, stof of aan het model ligt, dat doen er nu even niet toe!

  Hoekbank

  De populairste hoekbank in ons assortiment in 2015 was de U-bank Barcelona, overigens op de voet gevolgd door de grijze hoekbank Firenze, die we een tijdje in de aanbieding hebben gehad.

  U-bank-antraciet-Barcelona

  De Barcelona is inderdaad een prachtige bank. Het is een zeer grote bank in U-vorm (3,4 meter breed), bestaande uit vier losse delen die met een ijzeren verbinding aan elkaar bevestigd of ‘geklikt’ worden. Hartstikke eenvoudig, en wel zo makkelijk wanneer de bank een smalle deur of trappenopgang door moet. Het is een heerlijk bankstel voor de hele familie, met plek voor tot 6 personen. Eigenlijk ben je met zo’n bank helemaal klaar en heb je geen zitstoelen meer nodig om de zithoek volledig te maken!

  Loungebank

  De populairste loungebank van vorig jaar was de grijze loungebank Bordeaux, een heerlijke budget bank, terwijl de kwaliteit hetzelfde als al onze andere banken.

  Weet jij precies wat het verschil is tussen een hoekbank en een loungebank? Volgende maand schrijven we voor de duidelijkheid een artikel over de verschillen banktypen!

  De loungebank Bordeaux kost slechts € 499 en daarvoor heb je een heerlijke, volwaardige bank in de huiskamer staan. In tegenstelling tot veel andere goedkope loungebanken, voelt deze bank als een volwaardige loungebank. Het is een bank van formaat (2,45 meter breed) en oogt robuust. Bij veel andere budget loungebanken zie je het er toch vanaf. Het oogt dan wat klein en ‘petite’ en heeft bijvoorbeeld een klein loungedeel.

  Een terechte ‘winnaar’ in de categorie loungebanken dus!

  Rechte banken

  Onder de rechte banken zijn de goedkope modellen erg in trek. De Monte Carlo-collectie bijvoorbeeld, te verkrijgen in grijs en antraciet, in in 2-zits en 2,5-zits formaat, is de meest populaire collectie, met vlak daarachter de grijze 3-zits bank Torino (momenteel in de aanbieding).

  Gezien de trends van modern en strak, is dit niet verrassend. Deze modellen passen namelijk feilloos binnen deze trend met het strakke uiterlijk zonder veel toeters en bellen!

 • Woonkamer versieren met kerstmis

  Met nog maar enkele dagen te gaan tot het meest gezellige feest van het jaar, met snel daarop volgend natuurlijk oudjaar, is het een goed moment om wat sfeertips te bespreken die je woonkamer nog gezelliger maken en die je zodoende een nog fijnere kerst zullen bezorgen. Van logische 'open-deur'-decoraties tot de meer originele mogelijkheden, drie tips passeren hier de revue!

  1. De kerstboom

  Met kerst mag in de woonkamer - naast een bank van de Meubelboer! - de kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Je kunt natuurlijk voor de 'normale' variant gaan, maar de laatste paar jaar zie je steeds meer een wel heel originele kerstboom in de Nederlandse huiskamers verschijnen: de omgedraaide kerstboom! Een kerstboom bevestigd aan het plafond dus. Je moet er wel handig voor zijn, maar het ziet er hartstikke origineel uit en is handig wanneer je niet veel ruimte hebt, want de boom kan bijvoorbeeld gewoon bevestigd worden boven je meubels.

  Kerstboom aan het plafond Kerstboom aan het plafond

  2. Lametta & engelenhaar

  De meeste mensen houden het wat boomversiering betreft tegenwoordig bij lampjes, kerstballen en slingers. Toch zijn er veel meer mogelijkheden. Tot in de jaren 60 was het bijvoorbeeld heel gebruikelijk om de boom niet alleen met echt kaarslicht te versieren, maar ook met lametta. Lametta zijn dunne slierten van metaal die je in je boom kunt hangen en die ijspegels moeten voorstellen.

  Lametta Bron: Wikipedia

  Engelenhaar is een andere soort versiering en wordt meestal gemaakt van lametta. Het ziet er een beetje uit als spinnenwebben!

  3. Kerstkussentjes

  Kussentjes in kerstsfeer voor op de zitbank brengt net dat beetje extra. Hier staan veel voorbeelden. Van kinderlijk en vrolijk, tot gestileerd en gewoon gezellig, je hebt ze in alle stijlen! Meubelboer heeft veel banken in het assortiment waarbij zitkussens gratis bijgeleverd worden, maar dat is niet voor alle bankstellen zo. Zeker de strak vormgegeven hoekbanken komen soms zonder kussentjes. En als je dan tóch kussentjes moet hebben...!

 • Winnaar ontwerpwedstrijd meubels

  Man&paard, een ontwerpstudio uit Utrecht, heeft de zogenaamde ARC15 award in de categorie meubels in de wacht gesleept. Dit meldt DUIC. De ARC15 award is een belangrijke prijs voor designers. De uitreiking vond afgelopen plaats in Utrecht met een gala.

  Het winnende ontwerp, van man&paard dus, was een 'co-worker'-design: een ontwerp van een dubbele werkplek die het samenwerken stimuleert. Ideaal voor creatievelingen dus, maar ook goed geschikt voor mensen uit de corporate wereld. Bovendien kan het meubel verplaatst worden, wat zorgt voor extra flexibiliteit. Met een bankstel van Meubelboer.nl wordt de werkomgeving natuurlijk helemaal op-en-top, want tussen het harde werken en brainstormen moet er natuurlijk wel soms ontspannen worden. Een loungebank is daar natuurlijk heerlijk voor!

  Manenpaard-ontwerp

  Zoals op de foto te zien is, past het meubelstuk in een modern en eigentijdse kantooromgeving. Het tafelblad is van hout en is gemakkelijk aan te passen aan de gebruikers.

  De jury was onder andere onder de indruk van het flexibele karakter van het ontwerp, wat in hun ogen perfect aansluit bij de trend van het flexibel werken. De jury meende dat ook dat hier een markt voor zou kunnen zijn en liet dit pragmatische argument meewegen, zeker als er hier en daar nog een beetje aan het ontwerp geschaafd kan worden.

   

 • Levensduur bank verhogen

  De levensduur van een bankstel is moeilijk aan te geven. Dit is namelijk van erg veel factoren afhankelijk. Het verschilt nogal of je er dagelijks vier uur met het hele gezin op zit, of als je als hardwerkende alleenstaande er een uurtje per twee dagen op zit. Wel kun je natuurlijk iets feitelijks zeggen over wat de levensduur en de daarmee samenhangende kwaliteit (aanzienlijk) verhoogt. Dit zijn de onderstaande vier tips. Of je er nu vaak of weinig op zit, in ieder geval is het zo dat de volgende tips ervoor zorgen dat je bankstel langer meegaat!

  1. Houd de bank uit de zon

  Net zoals ongeveer alles, verkleurt óók een bankstel in de zon. De UV-straling zorgt hiervoor. Zowel leren bankstellen als gestoffeerde bankstellen verkleuren, dus zorg er in beide gevallen voor dat de bank niet in de zon staat. Als het niet anders kan, doe je er verstandig aan om zonwerende gordijnen of vitrage op te hangen.

  2. Gebruik het bankstel alleen om op te zitten

  Dat zal voor gezinnen met kinderen even wennen zijn, maar op de bank staan en springen verkort de levensduur van de bank aanzienlijk. Ook op de rugleuningen of armleuningen zitten (of staan) komt de levensduur niet ten goede.

  3. Verwissel de kussens

  Als je een bankstel met losse kussens, zoals de Monaco of de Firenze hoekbanken, hebt natuurlijk. De meeste mensen hebben een vaste zitplaats, waardoor één kant veel sneller slijt. Om te voorkomen dat je de bank moet weggooien terwijl één kant nog helemaal goed is, is het handig om zo om het half jaar of jaar de kussens te verwisselen. Dit kan van links naar rechts zijn of omdraaien zijn, als de kussens tweezijdig gestoffeerd zijn.

  4. Trek niet aan de leuningen

  Dit gebeurt nogal eens bij (alleen) de bank verplaatsen. Zij trekken dan aan de bovenkant van de armleuning, maar daar zijn deze zeker niet voor gemaakt. Je zou niet de eerste zijn die een bankstel wegdoet omdat een armleuning los zit en zo 'lekker' van links naar rechts beweegt!

  Dit waren vier tips. Volgende week vervolgen we met deel 2 met tips om het bankstel zo lang mogelijk mee te laten gaan!

  Lees hier de laatste interieurideeën en lees hier meer over de verzorging en het onderhoud van een bank.

 • Meubelsector in de lift

  De laatste jaren lazen we nog al eens dat de meubelsector in zwaar weer verkeerde. Dit had vooral betrekking op de fysieke meubelwinkels, omdat zij relatief veel last hadden – en hebben - van de meubelwebwinkels. Deze webwinkels kunnen de prijzen namelijk gemakkelijk(er) laag houden omdat ze geen dure showrooms hebben en mede daarom de logistiek aan de achterkant optimaal kunnen inkleden. Ook het bereik is groter. De internetwebwinkels hadden daarentegen eigenlijk nergens last van en wonnen zelfs grond.

  Trend zal doorzetten

  Overigens is de verwachting internet de komende jaren nog meer terrein zal gaan winnen ten koste van de fysieke detailhandel – dus ook op meubelgebied. De e-commerce is nog lang niet helemaal volwassen en er zijn dan ook nog veel mensen die nooit of zeer weinig via internet kopen. Vanzelfsprekend hebben we het hier over de oudere consument. Een oudere consument, die langzaamaan vervangen zal worden door de jongere generatie – een generatie die vanaf de geboorte met internet is opgegroeid. De verwachting onder verreweg de meeste ‘glazenbol’-kijkers is dan ook dat de internetverkopen nog jaren zullen toenemen, mede onder invloed van deze demografische ontwikkeling.

  Nu wel in de lift

  Toch zit de sector nu wel over de hele breedte in de lift: zowel de winkel op de hoek van de straat die bankstellen verkoopt, als de internetretailer die in de kasten zit, ziet zijn verkopen stijgen. Waar we in een eerder bericht al meldden dat het goed ging met det detailhandel in het algemeen, kunnen we nu dus ook melden dat de meubelbusiness aantrekt. En dat is goed nieuws voor de branche die voorziet in banen voor zo’n 35000 man en uit ongeveer 4800 bedrijven bestaat.

  De reden? De aantrekkende economie. Nog specifieker: de huizenmarkt die in de lift zit. Stijgende huizenprijzen betekenen namelijk dat mensen minder schuld hebben; minder restschuld overhouden wanneer zij zouden verhuizen. En dus gaan ze verhuizen. En verhuizingen betekenen weer: nieuwe banken, kasten en tafels. En daar spint de business dus garen bij.

  Goedkope banken nog steeds een goed plan

  Toch raadt Meubelboer aan, met een knipoog, om nog steeds op de kleintjes te letten. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven. Een goedkoop bankstel van goede kwaliteit is daarom misschien een goed idee!

 • Detailhandel laat lichte groei zien

  Het gaat weer beter met de detailhandel in Nederland, zo stelt ING in een rapport dat vorige week uitkwam. De sector zal een groei van 1,5% laten zien voor de rest van 2015, zo is de prognose. De eerste helft van dit jaar was de groei 1%. Lastenverlichting voor huishoudens ligt hier onder andere aan ten grondslag.

  Deze groei geldt overigens lang niet overal in de detailhandel. Met name veel fysieke winkels zullen juist een verdere krimp meemaken, hetgeen in lijn is met de trend van de afgelopen jaren. Dit is een resultante van de e-commerce die over internet gaat.

  Meubels

  Met name fysieke winkels op het gebied van elektronica, kleding en schoenen hebben het zwaar om moeten veel terrein prijsgeven aan de webshops. Daarentegen doen supermarkten en fysieke winkels op het gebied van meubels en wooninrichting het relatief goed, hoewel de groei hiervan niet te vergelijken zal zijn met hun online evenknieën.

  Aanpassen

  Voor de winkels in zwaar weer is het noodzaak zich rap aan te passen, iets wat nu nog te weinig gebeurt, aldus ING. Zo wordt nu nog te weinig rekening gehouden met het veranderende gedrag van consumenten.
  Een consequentie is dat winkelgebieden leger en leger raken. De vraag is nog maar of dat geen onomkeerbare trend is, gezien de al jaren stijgende omzetten via internet. Hoewel discounters zoals Action wel het een en ander opvangen, is de vraag of dit de binnensteden nu echt ten goede komt.

 • Woonkamer inrichten: 6 tips

  Een mooi ingerichte woonkamer is de spreekwoordelijke kers op de taart en is vaak wat het huis echt mooi en af maakt. Het is de meest prominente ruimte in het huis en het is dan ook belangrijk goed na te denken over (het interieur van) deze kamer! Een mooi bankstel kan de kamer maken of kraken, maar gelukkig ben je daarvoor op het goede adres :).

  In dit artikel geven we kernachtig 6 tips die je kunnen helpen je woonkamer op zijn mooist in te richten.

  1. De eerste tip is er één van praktische aard: vergeet van te voren nooit de gehele huiskamer goed op te meten. Het lijkt zo logisch, maar je zou niet de eerste zijn die hier de mist mee ingaat! Meet ruim en vergeet niet genoeg open ruimte over te laten. Dit is niet alleen praktisch, maar geeft ook die ruimtelijke perceptie in de kamer.

  2. De tweede tip is er één in ons straatje: zorg voor fraaie meubels! Shop economisch, maar besteed hier wel aandacht aan. Een mooi bankstel is één, maar of de inrichting er dan bij past, is een tweede. Om te voorkomen dat het niet als een rommeltje oogt, zal er toch aandacht aan de stijl- en kleurcombinaties besteed moeten worden. Bij een Scandinavisch bankstel, zoals bijvoorbeeld de 2,5-zits Madrid, horen geen Queen Anne-stoeltjes.

  Een voorbeeld van slecht combineren. De gifgroene kleur en de kleur & stijl van de kast passen niet goed. Een voorbeeld van slecht combineren. De gifgroene kleur en de kleur & stijl van de kast passen niet goed.

  3. Ga efficiënt om met de ruimte. Tegenwoordig hebben we gelukkig platte TV's, wat al aanzienlijk scheelt. Maar waarom deze platte tv niet ophangen aan de muur? Trendy en ruimtebesparend tegelijk.

  4. Struin het internet af voor woonideeën en voor meubels. Tegenwoordig is het hartstikke makkelijk om je vanaf de bureaustoel of bank te oriënteren op wat er mogelijk is (en tegen welke prijs).

  5. Verlichting en het belang daarvoor kan je moeilijk overschatten. Zeker 's avonds en 's winters zorgt de juiste verlichting voor de juiste sfeer!

  6. Muren. Muren, en dan met name de structuur en dekleur daarvan, zijn bepalend voor de sfeer in de woonkamer. Gladde gestuukte muren zien we tegenwoordig het meeste, en niet zonder reden. Bij gestuukte muren komt een effen, lichte kleur, het beste uit de verf. Behang is anno 2015 een 'no no'.

 • Twee ideeën voor de woonkamer (1)

  De woonkamer is het middelpunt van het huis. Het is de ruimte waar je echt thuis moet voelen en waar je bovendien vrienden en familie over de vloer krijgt. Niet onbelangrijk om wat tijd en aandacht aan de inrichting van deze kamer te besteden dus!

  En het is niet alleen belangrijk voor het thuis voelen en de gezelligheid. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat het het geluk van ouderen ook bevordert wanneer een woonkamer goed is ingericht.

  Houd je van gezellig en wil je bovendien oud worden ;)? Lees dan snel de onderstaande woonideeën door. Dit is deel 1 van de serie 'Woonideeën' met vandaag twee ideeën.

  Loungebank

  Een huiskamer wordt pas echt gezellig met een fijne loungebank. Dit type bankstel is inmiddels al weer even op de markt en dat betekent dat ze tegenwoordig relatief goedkoop zijn. Waar je in het verleden al snel op EUR 1000+ moest rekenen, zijn er nu mooie, stijlvolle loungebanken op de markt voor rond de EUR 500. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt, want de loungebanken van EUR 1500 bestaan natuurlijk ook nog.

  Een loungebank met kleurige kussens en kleed Een loungebank met kleurige kussens en kleed

  Wissel af met de inrichting

  Het is voor de meeste mensen niet echt standaard, maar waarom zou je niet geregeld wisselen van interieur? Dit houdt het spannend en zorgt er zelfs voor dat je minder geneigd bent om te verhuizen!

  Om de drie maanden een nieuwe tafel, een nieuw bankstel en een nieuwe tv voert wat ver natuurlijk, maar het mooie is: met betrekkelijk kleine zaken kun je al een heel ander gevoel teweeg brengen. Vervang bijvoorbeeld eens alle losse accessoires met nieuwe accessoires en doe dit bijvoorbeeld om het jaar. Terug wisselen naar het oude kan natuurlijk ook weleens.

  Nieuwe schilderijen aan de muur en nieuwe zitkussens levert ook snel een ander gevoel en wanneer je dit dan ook nog combineert met een nieuwe indeling (met dus de oude meubels), zal je zien dat het lijkt alsof je net verhuisd bent :).

 • Tips voor de inrichting

  Het traject van je woning inrichting is – als je het goed wilt doen – geen gemakkelijke. Het is een echt vakgebied waar je bekwaam in kunt worden. Er zijn dan ook mensen die er veel geld mee hebben verdiend! Over smaak valt niet te twisten, zo luidt het gezegde, maar hij of zij die het grondig en serieus wil aanpakken, doet er verstandig aan de onderstaande tips door te lezen. Natuurlijk, welk bankstel je mooi vindt, is persoonlijk. Maar dat betekent nog niet dat er niets zinnigs over te zeggen valt! We bespreken hier de belangrijkste kamer in het huis: de woonkamer.

  Woonkamer

  Als je kiest voor een losse zithoek, waarbij de leuning van de zitbank dus niet tegen de muur staat, is het mooi om daar een tafel tegenaan te zetten. Je moet hier dan wel de ruimte voor hebben. Zo’n tafel sluit een zithoek op en leuke manier af en voorkomt dat die saai achterkant prominent in de huiskamer aanwezig is. Waak wel voor één ding: zorg dat je genoeg ruimte overhoudt en zet dus niet alles vol met meubels.

  Dankzij het internet zien we overigens nog een interessante ontwikkeling in de woonkamers in Nederland. Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen TV in huis te nemen, omdat ze toch alles kunnen terugkijken op internet. En dit heeft direct effect op de inrichting. Want feitelijk bepaalt de tv traditioneel hoe de zithoek en daarmee de gehele inrichting wordt vormgegeven.
  Maar zonder die TV is er opeens veel meer mogelijk. Een ronde zithoek, bijvoorbeeld die volledig van de muren losstaat. Er is immers geen TV meer die vanaf elke zitplaats zichtbaar moet zijn. Zithoeken zoals we die kennen van 17e-eeuwse landhuizen behoren anno 2015 dus weer tot de mogelijkheden!

  Een moderne variant zou kunnen beginnen met een loungebank (bijvoorbeeld onze Sevilla), dan heb je immers al één hoek ‘gevuld’!

  Praktisch: maak eerst een plattegrond

  Als je het echt serieus en grondig wil aanpakken, kun je eerst een plattegrond – op schaal – maken. Zorg ervoor dat alle meubels ook op schaal getekend zijn en knip deze uit. Zo kun je makkelijk schuiven met de inrichting en dat scheelt een hoop gesjouw. De ervaring leert nu eenmaal dat het soms lastig in te schatten is of het past of of iets staat.

Artikelen 1 tot 10 van 13 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2